İran, İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne Saldırdı! 9 Ölü 30 Yaralı

İran güçleri Irak'ta faaliyet gösteren İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne saldırı düzenledi. Saldırıda 9 kişi hayatını kaybederken, içlerinde üst düzey yöneticilerin de olduğu 30 kişi de yaralandı.

08.09.2018-14:52 - (Son Güncelleme: 08.09.2018-14:46) İran, İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne Saldırdı! 9 Ölü 30 Yaralı

İran askerlerinin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) faaliyet yapan İran-Kürdistan Demokrat Partisi'ne (İKDP) bağlı bir kampa yaptığı saldırıda 9 İKDP'linin öldüğü, içlerinde üst seviye kişilerin de yer aldığı 30 kişinin yaralandığı öğrenildi.

SALDIRIDA 9 ÖLÜ, 30 YARALI

Yerel basında yer alan haberlere göre, Erbil şehrine bağlı Koysancak ilçesinde İKDP kampına toplantı esnasında füze saldırısı yapıldı. Saldırıda, İKDP askeri kesiminden 9 kişi hayatını kaybetti, üst seviye isimlerden Mustada Mevludi'nin de içinde olduğu 30 kişi yaralandı.

İKDP, SALDIRIYI DOĞRULADI

Öte taraftan İKDP'den yapılan açıklamada söz hususu saldırı doğrulandı, saldırı neticesinde ölü ve yaralıların olduğu ayrıntısı paylaşıldı fakat, sayısı verilmedi.

Açıklamada, İran'a bağlı insansız hava araçlarının bölgede keşif uçuşu gerçekleştirmesinin ardından söz konusu kampa şiddetli bir saldırı yapıldığı öne sürüldü.

İRAN'DAN AÇIKLAMA GELMEDİ

İran tarafından mesele ile alakalı şimdilik bir açıklamada gelmedi.

İKDP'NİN TARİHİ

İran'a muhalif İKDP, 1996'dan beri IKBY'nin Erbil şehrindeki kamplarda faaliyet yapıyor. O tarihten beri İran'ın ilk defa bu boyutta bir saldırı yaptığı bildiriliyor.

İran Devrim Muhafızları Ordusundan yayınlanan yazılı açıklamada da ülkenin batısındaki Kürdistan eyaletine bağlı Merivan arazisinde, terör örgütü PJAK'a karşı dün akşam sularında operasyon yapıldığı bildirilmişti.

Operasyonda 6 örgüt mensubunun öldürüldüğü duyurulmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal