İran Dışişlerinden Türkiye Açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

07.10.2019-14:44 - (Son Güncelleme: 07.10.2019-14:42)

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif İran Meclisinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türiye'nin Fırat'ın Doğusuna yönelik olası oerasyonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Zarif, "Türkiye'nin güvenliği mutlaka sağlanmalıdır. Amerikalılar, Suriye Kürtlerinden oluşan bir grubu kötü emelleri için kullanmak istiyor ve onlardan bir piyade alayı oluşturmayı hedefliyor. Bu, küçük bir gruptur ve kesinlikle Suriye'deki Kürt kardeşlerimiz de bu yaklaşıma muhaliftir. Irak Bölgesel Yönetimi'nin yetkilileri de bu siyaseti tasvip etmiyor." açıklamasında bulundu.

Başka toprakların saldırılar için kullanılmasına izin verilmemesi gerektiğini belirten Cevad Zarif, "Bölge güvenliği, ülkelerin toprak bütünlüğü ile egemenliğine saygı göstermek ve başta Kürt kardeşlerimiz olmak üzere tüm sakinlerinin hukukuna riayet etmekle gerçekleşir." ifadelerini kullandı.

Zarif konuşmasında bölgede askeri çözümlerden yana olmadıklarını belirten Zarif, "Bu sorunu, Irak Kürdistan Bölgesi, Suriye hükümeti ve Suriyeli Kürt grupları ile iş birliği yaparak, Suriye ve Türkiye'nin de askeri koordinasyonuyla, Kürtlerin, Arapların ve Suriye'nin kuzeydoğusundaki diğer sakinlerin zarar görmeyeceği şekilde çözmek için çaba gösteriyoruz." açıklamasında bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal