İran Dışişleri: Esed'in Ziyareti Hakkında Bilgilendirilmedik

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığı'nın, Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'in Tahran ziyaretinden haberdar olmadığını belirtti.

05.03.2019-11:09 - (Son Güncelleme: 05.03.2019-11:06) İran Dışişleri: Esed'in Ziyareti Hakkında Bilgilendirilmedik

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, Dışişleri Bakanlığı'nın, Suriye rejimi lideri Beşşar Esed'in Tahran ziyaretinden haberdar olmadığını belirtti.

Kasımi, Dışişleri Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Esed'in ziyaretine ilişkin kendilerinin bilgilendirilmediğini söyledi.

Açıklamasında, bu görüşmeyle ilgili Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ve bazı diplomatların haberdar edilebileceğine vurgulayan Kasımi, "Dışişleri Bakanlığı, bu ziyaretin hiçbir aşamasıyla ilgili bilgilendirilmedi. Ziyaretin sonuna kadar bakanlığa bilgi verilmedi." sözlerini iletti.

Kasımi, Dışişleri Bakanı Zarif'in istifasının bu konuyla bağlantılı olduğu iddialarına karşı da şu şekilde konuştu:

"Zarif'in istifasının sebeplerinden biri de Dışişleri Bakanlığı ile olan bu tür koordinasyonsuzluk durumuydu. Fakat daha önce açıklandığı gibi Sayın Bakan'ın istifası şahsi bir sorundan kaynaklanmamıştır. Zarif'in amacı Dışişleri Bakanlığı ve diplomatik kurumların asli konumlarına yükselmesi içindi."

İSTİFA ETMİŞTİ

İran Dışişleri Bakanı Zarif, 25 Şubat günü sosyal medyada hesabından açıklama yaparak istifa ettiğini bildirmişti.

İstifa kararı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından onaylanmayan Zarif, 27 Şubat'ta İran'a resmi ziyarette bulunan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan için gerçekleştirilen resmi karşılama törenine katılmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal