İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi: ABD Selzedelere Gönderilen Yardımları Engelliyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi, "ABD insanlık dışı ve zalimce bir adım atarak selzedelere insani yardımların gönderileceği tüm kanalları engelledi." açıklamasında bulundu.

02.04.2019-14:21 - (Son Güncelleme: 02.04.2019-14:16) İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi: ABD Selzedelere Gönderilen Yardımları Engelliyor

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi, ABD'nin ülkede etkisini gösteten sel felaketinde mağdur vatandaşlara yardım kanallarını engellediğini duyurdu.

SELZEDELERE GÖNDERİLEN YARDIM ENGELLENİYOR

Kasımi, söz konusu konuya ilişkin yaptığı açıklamada ABD'nin İran kurumlarına uyguladığı yaptırımlar sebebiyle felaketin etkisini gösterdiği bölgelere yeterli yardımın ulaştırılamadığını belirtti.

ABD'nin İran Kızılayı’nın hesaplarına el koyduğunu söyleyen Kasımi, ABD'nin bu adımla diğer ülkelerden selzedelere ulaştırılacak yardımları engellediğini vurguladı.

ABD KENDİSİYLE ÇELİŞİYOR

Kasımi, "ABD yöneticileri yaptırımların İran halkına karşı değil onların çıkarına hizmet ettiğini söylüyor. Fakat ABD'nin bu hareketi, bu ülke yöneticilerinin komik iddialarına ters bir şekilde halka karşı attığını kanıtlıyor." yorumunda bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal