İran Dışişleri Bakanından ABD Açıklaması

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran ve ABD arasındaki gerginliğe dair açıklamada bulundu. Zarif açıklamasında "Savaşı başlatan biz olmayacağız ve ilk başlatan kimse bitiren de o olmayacak." ifadelerini kullandı.

23.09.2019-10:03 - (Son Güncelleme: 23.09.2019-10:01)  İran Dışişleri Bakanından ABD Açıklaması
ABD'nin CBS kanalına açıklamalarda bululunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Aramco'ya yönelik saldırının ardında İran'ın olmadığını belirtirken tarafsız soruşturma yürüten her hangi bir ekibinde bu sonuca ulaşacağını vurguladı.

İran'ın Suudi Arabistan'a soruşturma için ekip gönderen Birleşmiş Milletler tarafından bilgilendirilmediğini vurgulayan Cevad Zarif, BM'nin gönderdiği ekibin bağımsız bir soruşturma yürütmes, durumunda saldırının arkasında İran'ın olmadığı sonucuna ulaşacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın savaşa sürükleyecek yalanlar söylediğini belirtirken Cevad Zarif açıklamasının devamında, "Biz konuşmaya hazırız ama sadece önümüzdeki bir, bir buçuk ya da beş, beş buçuk yıl geçerli olacak bir anlaşma için değil, kalıcı bir anlaşmayı görüşmemiz gerek. Daha önce konuştuk, hatırlayın, sadece iki sayfa bir doküman imzalamadık ki yine aynısını yapalım, zorlu görüşmelerdi." ifadelerini kullandı.

ABD ve İran arasında bir savaş olup olmacağı sorusu üzerine Zarif, "Savaştan kaçınabilir miyiz emin değilim ama savaşı başlatan biz olmayacağız ve ilk başlatan kimse bitiren de o olmayacak." açıklamasında bulundu.


Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal