İran Dışişleri Bakanı Zarif'in, ABD'li Valiyle Görüştüğü Doğrulandı

İran, Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif'in 'tutuklu takası' için ABD'nin Eski New Mexico Eyaleti Valisi Bill Richardson ile görüşme gerçekleştirdiği teyit edildi.

05.06.2020-14:20 - (Son Güncelleme: 05.06.2020-14:19) İran Dışişleri Bakanı Zarif'in, ABD'li Valiyle Görüştüğü Doğrulandı

lkenin resmi gazetesi 'İran'a demeç veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif ile ABD'nin Eski New Mexico Eyaleti Valisi Bill Richardson'ın birkaç ay evvel tutuklu takası için görüşme gerçekleştirdiğini doğruladı.

SözcüMusevi, ABD'de ve onun müttefiki ülkelerde tutuklu olan İranlıların salınması için yürütülen insani çabaları olumlu bir şekilde yanıtladıklarını dile getirdi.

ABD'de gözaltı merkezinde tutulduğu esnada Covid-19 bulaşan ve sonrasında salınan İranlı bilim insanı Sirus Asgari 3 Haziran Çarşamba günü ülkesine dönüş yapmıştı.

Daha sonra 683 gün İran'da hapishanede kalan eski Deniz Kuvvetlerinde çalışan ABD askeri Michael White dün salınmıştı. White'ın salınmasıyla, yaptırımları deldiği suçlamasıyla 16 aydır ABD'de tutuklu olan İranlı bilim insanı Mecid Tahiri'nin de serbest bırakıldığı kaydedilmişti.

Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, bu uygulamanın yalnızca bazı kimseler için değil bütün tutuklular için geçerli olabileceğini kaydederek, ABD ve onun müttefiki ülkelerde tutuklu olan bütün İranlıların evlerine dönmesi gerektiğini söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal