İran Dışişleri Bakanı Zarif: Trump Savaş İstemiyor Fakat Başkaları Tarafından Kandırılabilir

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, İran’ın ABD’nin uyguladığı yaptırımlardan kaçınma kabiliyetine sahip olduğuna, ve ülkenin bölge bilgisini çok iyi bildiğini belirtti.

25.04.2019-12:47 - (Son Güncelleme: 25.04.2019-12:38) İran Dışişleri Bakanı Zarif: Trump Savaş İstemiyor Fakat Başkaları Tarafından Kandırılabilir

Reuters’le verdiği özel röportajda Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran’la savaşmak istemediğine inandığını, fakat biri tarafından kandırılabileceğini belirtti. Dışişleri Bakanı Zarif böyle bir durumda, İran'ın kendisini savunmaya hazır olacağını da ifade etti.

Trump’ı çatışmaya kimin sokabileceği konusunda Zarif,  ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun isimlerini vererek bazı kişilerin sonuçları geniş bir coğrafyaya yayılacak bir krize neden olabileceği konusunda uyarıda bulundu.

ABD GEMİLERİ HÜRMÜZ BOĞAZI'NDAN GEÇEBİLECEK

Zarif ayrıca, İran hükümetinin bölgedeki navigasyon işlemlerine izin vermeyi taahhüt ettiği için ABD Deniz Kuvvetleri gemilerinin Hürmüz Boğazı'ndan geçmesine izin verileceğini de belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal