İran Dışişleri Bakanı Zarif: "Suudi Tesislerine Saldırsaydık Tamir Edilecek Bir Şey Kalmazdı"

İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Suudi Arabistan’daki Aramco petrol sahasının arkasında İran’ın olmadığını, İran’ın saldırı düzenlemesi halinde Suudi tesislerinin yerle bir olacağını söyledi.

25.09.2019-00:35 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-00:33) İran Dışişleri Bakanı Zarif: "Suudi Tesislerine Saldırsaydık Tamir Edilecek Bir Şey Kalmazdı"

Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulu için ABD'de bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ABD basınına açıklamalarda bulundu. Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait petrol tesislerine düzenlenen saldırı hakkında konuşan Zarif, ABD'nin bu konuda İran'ı suçlamasının anlaşılmaz ve mantıksız olduğunu söyledi.

"TAMİR EDİLECEK BİR ŞEY KALMAZDI"

Washington'un tek hedefinin saldırıları bahane ederek bölgedeki askeri varlığını arttırmak olduğunu iddia eden Zarif, “İran eğer bu saldırıların arkasında olsaydı, Suudi petrol tesislerinde tamir edilecek hiçbir şey kalmazdı” ifadelerini kullandı.

YAPTIRIMLAR KALDIRILMALI 

ABD ile yapılabilecek olası bir müzakere konusuna da değinen Zarif, eğer Washington'un hazır olması halinde İran'ın da hazır olduğunu söyledi. Zarif öte yandan diyalog yoluna giden somut bir adım olarak yaptırımların kaldırılması gerektiğini belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal