İran Dışişleri Bakanı Zarif: Siyasetini Değiştirirse Suudi Arabistan'a Gidebilirim

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Suudi Arabistan'ın Tahran hükümetine ilişkin siyasetini değiştirmesi halinde yarın Riyad'a gitmeye hazır olduğunu belirtti

01.06.2019-11:13 - (Son Güncelleme: 01.06.2019-11:02)

İran'ın Arapça yayın yapmakta olduğu "Al Alam" televizyonuna konuşma yapan İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Riyad ile Tahran arasındaki ilişkilere ilişkin yorumlamalar yaptı.

Basra Körfezi ülkeleri arasında düzenlenen müzakereden yana olduklarını ve bu müzakerelerin, "saldırmazlık anlaşması" ile de sonuçlanabileceğini belirten Zarif, "Eğer Suudi Arabistan hükümeti, siyasetini değiştirmeye hazırsa yarın Riyad'a gidebilirim" sözlerini paylaştı.

İRAN BÖLGEDEKİ ÜLKELERLE İYİ GEÇİNMEK İSTİYOR  

Zarif, bölge ülkeleriyle ilişkileri ilerletmek niyetinde olduklarını fakat birkaç ülkenin başka yönde kararlar aldığını ve bunun da herkesten önce bu ülkeler için tehlikeli olduğunu aktardı.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçi'nin geçtiğimiz hafta Körfez turu doğrultusunda Umman, Katar ve Kuveyt'e gittiğini anımsatan Zarif, İranlı bakan yardımcısının diğer ülkelere gitmemesinin Tahran'ın değil o ülkelerin tercihi olduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal