İran Dışişleri Bakanı Zarif, Nükleer Anlaşma Konusunda Açıklamalar Yaptı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile olumlu bir görüşme gerçekleştirdiklerini söyleyerek, "İran’ın duruşu gayet açık. Bizim açımızdan nükleer anlaşmanın yeniden müzakeresi kabul edilebilir değil” ifadelerine yer verdi.

23.08.2019-18:55 - (Son Güncelleme: 23.08.2019-18:51) İran Dışişleri Bakanı Zarif, Nükleer Anlaşma Konusunda Açıklamalar Yaptı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşmesinin ardından gazetecilere konuştu. 

YAPTIĞI AÇIKLAMADA ŞU İFADELERE YER VERDİ:

"Fransa'nın nükleer anlaşmaya ilişkin bazı önerileri vardı. Bu konuda bizim de yeni önerilerimiz oldu. Karşılıklı atılacak adımları değerlendirdik"

MACRON'A FIRSAT

Fransa Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirilen olumlu ve yapıcı görüşmenin AB'nin nükleer anlaşmadaki taahhütlerini yerine getirmesine bağlı olduğunun altını çizen Zarif, "Macron'un G7 Zirvesi'nde diğer AB ülkeleri ile bu konuyu görüşme fırsatı olacaktır" ifadelerini kullandı. Fransa Cumhurbaşkanı ile İran Cumhurbaşkanı arasında karşılıklı telefon görüşmelerinin devam edeceğini aktaran Zarif, diplomasi kanalının açık olduğunun altını çizerek, "Elbette İran'ın duruşu gayet açık. Bizim açımızdan nükleer anlaşmanın yeniden müzakeresi kabul edilebilir değil” şeklinde ifade etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın. 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal