İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD İsrail'in Hedeflerine Hizmet Ediyor

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD'nin Orta Doğu'da uyguladığı siyasetin İsrail ve özellikle Başbakan Binyamin Netanyahu'nun hedefleri doğrultusunda olduğunu belirtti. İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Beşşar Esed'in davetiyle Suriye'nin başkenti Şam'a gitti.

16.04.2019-15:17 - (Son Güncelleme: 16.04.2019-15:11) İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD İsrail'in Hedeflerine Hizmet Ediyor

Görüşme öncesi İran devlet televizyonuna açıklamalarda bulunan Zarif, Esed ile ikili ilişkiler, bölgesel ve uluslararası konuları görüşeceklerini söyledi.

Zarif, Suriye'de barış ve istikrarın yeniden hakim olması için siyasi yollara başvurulması gerektiğini vurguladı.

ABD'NİN ADIMLARINI ORMAN KANUNLARI OLARAK NİTELENDİRDİ

ABD'nin son zamanlarda İran'a karşı attığı adımları "orman kanunları" olarak tanımlayan Zarif, uluslararası hukuka uyulması gerektiğine inanan devletlerin İran'la iş birliği yapmasının gerekliliğinin altını çizdi.

Zarif, ABD'nin Golan Tepeleri ve Devrim Muhafızları Ordusu'na ilişkin kararını kınadıklarını anımsatarak şu şekilde konuştu:

"Beyaz Saray'ın siyaseti, yalnızca İsrail rejimi ve Binyamin Netanyahu'nun hedeflerine hizmet ediyor. Sayın Trump'ın bu kararları, Sayın Netanyahu'ya seçim hediyesi vermek içindi. Suriye'de yasa dışı bu adıma karşılık vermek için görüşmeler düzenleyeceğiz."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal