İran Dışişleri Bakanı Zarif: ABD İle Müzakere İhtimali Yok

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından yükselen gerilimin iki taraf için intihar olduğunu ancak Washington'la nükleer müzakere ihtimalinin bulunmadığını belirtti.

16.05.2019-17:49 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-17:43)

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından meydana gelen gerilimin iki taraf için resmen bir intihar olduğunu fakat Washington'la nükleer müzakere ihtimalinin bulunmadığını ifade etti.

Japonya'nın NHK televizyonunda yayınlanan haberine göre, resmi temaslar doğrultusunda Tokyo'ya giden İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Tahran ve Washington arasındaki gerilime ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İran'ın nükleer programı ve iki ülke arasındaki yükselen tansiyonun düşürülmesi amacıyla ABD ile müzakere olasılığının sorulması üzerine Zarif, "Hayır, (ABD ile) müzakere ihtimali bulunmuyor. Müzakere çağrısından önce ABD uluslararası kurallara uymalıdır. Nükleer anlaşmayı kendisi ihlal etti." sözlerini kullandı.

'SÖZ KONUSU GERİLİM HER İKİ ÜLKE İÇİN DE İNTİHARDIR'  

Zarif, ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından meydana gelen çıkan gerilimi, "her iki taraf için intihar" şeklinde tanımladı.

Japonya'nın nükleer anlaşmanın korunması noktasında herhangi bir eylemde bulunmadığını belirten Zarif, "ABD'nin uyguladığı yaptırımlar ekonomik terördür. Buna izin vermek de ekonomik teröre yardım etmek olacaktır. Her ülke İran'dan petrol alabilme imkanına sahip olmalıdır." şeklinde konuştu.

Japonya ziyaretinden önce bu hafta sırasıyla Türkmenistan ve Hindistan'a resmi ziyarette bulunan Zarif' yarın Çin'e gidecek.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal