İran Dışişleri Bakan Yardımcısından Türkiye'ye S-400 Övgüsü

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Kazım Seccadpur, "ABD yaptırımlara bağımlı hale gelmiştir. Mesele İran'ın ötesindedir. ABD hükümeti, hegemonya kurabilmek amacıyla müttefiklerine bile baskı ve yaptırım politikası izleyebiliyor." ifadesinde bulundu

22.05.2019-17:55 - (Son Güncelleme: 22.05.2019-17:50)

İran Dışişleri Bakan Yardımcısı Seccadpur, Ankara'da TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından gerçekleştirilen "Barış, Diplomasi ve İran Dış Politikası" başlıklı konferansta konuşma aldı.

ABD'nin İran'a karşı uyguladığı baskılarının uluslararası hukuka aykırı olduğunu söyleyen Seccadpur, "ABD yaptırımlara bağımlı hale gelmiştir. Mesele İran'ın ötesindedir. ABD hükümeti, hegemonya kurabilmek amacıyla müttefiklerine bile baskı ve yaptırım politikası izleyebiliyor." sözlerini kullandı.

"TÜRKİYE HAKLARINI SAVUNUYOR"  

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini almasına yönelik yine yaptırım tehdidinde bulunan ABD'nin tavrının sorulması üzerine Seccadpur, "Bu Türkiye’'nin kararı, diğer güçlerin değil. Türkiye, birçok bölgesel ve küresel askeri organizasyonun üyesi ve kendi çıkarlarını, konumunu ve haklarını savunuyor. Türkiye'nin komşusu olarak bu duruşu takdir ediyorum." yorumunda bulundu. 

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal