İran Dini Lideri Hamaney'den Trump'a Tepki

ABD lideri Trump'ın İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan geri çekilmesine dair konuşan İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Trump’ın hata yaptığını ifade etti.

09.05.2018-12:55 - (Son Güncelleme: 09.05.2018-13:03) İran Dini Lideri Hamaney'den Trump'a Tepki

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran ile imzalanan nükleer anlaşmadan ayrılmasına ilişkin açıklama İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Trump’ın hata yaptığını ifade etti.

ABD Devlet Başkanı Trump'ın nükleer anlaşmadan geri çekilmesiyle alakalı açıklama yapan İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, "Trump sen hata yaptın. Trump'ın konuşmasında 10'dan fazla yalan vardı. Konuşması aptalca ve üstünkörüydü"  diyerek Trump’ı sert sözlerle eleştirdi.

'SÖZLERİNDE 10'DAN FAZLA YALAN VARDI'

Tahran'da bir grup öğretmene hitap eden Hamaney açıklamasında şu şekilde konuştu: " Dün akşam ABD Başkanı'nın bazı aptalca ve yüzeysel açıklamalarını duydunuz. Sözlerinde belki 10'dan fazla yalan vardı. 'Şunu yapıyorsunuz, bunu yapıyorsunuz' diyerek rejimi ve halkı tehdit etti. Donald Trump sana İran halkı adına şunu söylüyorum: Sen bir hata yaptın."

'HİÇBİR HALTI BECEREMİYORSUNUZ'

Associated Press'in (AP) aktardığına göre Hamaney ABD Başkanı Donald Trump'a ayrıca "Hiçbir haltı beceremiyorsunuz" sözlerini kullanarak hitap etti.

'İRAN'A YÖNELİK DÜŞMANLIK BİTMEDİ'

İran dini lideri Hamaney ayrıca "Nükleer anlaşmayı kabul ettik ama İran'a yönelik düşmanlık bitmedi" ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, 2015 yılında yapılan nükleer anlaşmanın İran tarafından kendi hedefleri için kullanıldığını belirterek, "Öyleyse bugün ABD'nin İran'la nükleer anlaşmadan ayrılacağını ilan ediyorum. Tahran'a en üst düzey ekonomik yaptırımları yeniden getireceğiz" şeklinde konuşmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal