İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin Kardeşine 5 Yıl Hapis Cezası

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bir dönem danışmanlığını üstlenen kardeşi Hüseyin Feridun için "yolsuzluk" suçlamasıyla geçtiğimiz mayıs ayında alınan 7 yıl hapis cezası kararı 5 yıla düşürüldü.

01.10.2019-14:00 - (Son Güncelleme: 01.10.2019-13:43)

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin bir dönem danışmanlığını üstlenen kardeşi Hüseyin Feridun için "yolsuzluk" suçlamasıyla geçtiğimiz mayıs ayında alınan 7 yıl hapis cezası kararı 5 yıla düşürüldü.

Yargı Erki Sözcüsü Gulam Hüseyin İsmaili, başkent Tahran'da gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Hüseyin Feridun, 5 yıl hapse mahkum edildi." kararını aldı.

YOLSUZLUK SUÇUNDAN 7 YIL HAPSE MAHKUM EDİLMİŞTİ

İran Yargı Erki'nin önceki açıklamasında, Feridun'un "yolsuzluk" suçundan 7 yıl hapse mahkum edildiği açıklanmıştı. Bu açıklamaya göre, Feridun'un karara itiraz ederek temyize sevk edildiği bildirilmişti. 

İran'ın Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak 1989-1997 yıllarında çalışan eski diplomat Hüseyin Feridun, Cumhurbaşkanı Ruhani'ye muhalif kesimlerce "yolsuzluk, rüşvet ve haksız şekilde bir bankaya genel müdür atanmasına müdahil olmak" ile suçlanıyordu. Suçlamalar özellikle 2017'deki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde, Ruhani'nin rakipleri tarafından genellikle basın gündeminde yer almıştı.

Feridun, Temmuz 2017'de de bir yolsuzluk soruşturması dahilinde gözaltına alınmış fakat kısa süre sonra kefaletle serbest kalmıştı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, 1979 İran İslam Devrimi'nden önce "Feridun" olan soyadını din adamı anlamına gelen "Ruhani" olarak değiştirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal