İran: Coronavirüsü Mayıs Sonu Kontrol Altına Alacağız

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, ülkede etkili olan yeni tip coronavirüsü Mayıs ayı bitimine dek kontrol altına alacaklarını ifade etti.

07.04.2020-11:57 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-11:47) İran: Coronavirüsü Mayıs Sonu Kontrol Altına Alacağız

İran Sağlık Bakanı Said Nemeki, İran Meclisi'nde yeni tip coronavirüse ilişkin ülkede son yaşananlarla ilgili konuştu.

Nemeki, "İnşallah, yeni tip coronavirüsü mayıs ayı sonuna kadar kontrol altına alacağız" ifadelerini kullandı.

ABD yaptırımlarının ülkedeki yeni tip coronavirüse karşı olan mücadeleyi negatif etkilediğini tekrarlayan Nemeki, "Henüz hastalığı kontrol altına alabilmiş değiliz. Hastalığın üzerimize gelmesini beklemiyoruz, yaptığımız çok sayıdaki testlerle biz hastalığın üzerine gidiyoruz" şeklinde konuştu.

Coronavirüste kontrolün sağlanabilmesi için sosyal mesafe ve karantina uygulamalarının öneminden söz eden Nemeki, "Salgın süresinin uzaması ekonomiye zarar veriyor. Sağlık önlemleri çerçevesinde alınan kararların ekonomiyi çökertmeyecek kararlar olmasına özen gösteriyoruz" sözlerini kullandı.

Çin'de Aralık 2019’da ortaya çıkan ve Dünya Sağlık Örgütünün dünyayı saran salgın “pandemi” olarak adlandırdığı coronavirüse, İran'da ilk olarak 19 Şubat'ta Kum şehrinde rastlanmış, buradan ülke geneline yayılmıştı.

İran'da dün Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı 3 bin 739'a, virüsten enfekte olan kişi sayısı da 60 bin 500'e çıkmıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal