İran Balistik Füze Denemesi Yaptığını Kabul Etti

İran Genelkurmay Başkanlığı yetkilisi, balistik füze denemelerinin ülkenin savunma ihtiyaçları doğrultusunda "normal bir faaliyet " olduğunu belirtti

27.07.2019-17:37 - (Son Güncelleme: 27.07.2019-17:29) İran Balistik Füze Denemesi Yaptığını Kabul Etti

İran'ın yarı resmi haber ajansı Fars'ın Genelkurmay Başkanlığından bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran'ın, balistik füze denemesi yaptığı teyit edilerek, bunun savunma ihtiyaçları doğrultusunda "normal bir faaliyet" olduğunu söyledi.

Söz konusu haberde, yetkilinin "İran'ın füze gücü tamamen savunma amaçlıdır ve hiçbir ülkeye karşı değildir. İran'ın toprak bütünlüğüne yönelik muhtemel bir saldırıya cevaptır. İran'ın kendini savunmak için dünyanın hiçbir gücünün iznine ihtiyacı yoktur. İran'ı savunmak, devletin ve silahlı kuvvetlerin asli görevidir." sözlerine yer verildi.

PENTAGON İRAN'IN FÜZE DENEMESİ YAPTIĞINI İLERİ SÜRMÜŞTÜ  

Amerikan CNN televizyonunun dün, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un üst düzey bir yetkiliye dayandırdığı haberinde, İran'ın dün ülkenin güneyinde orta menzilli balistik füze denemesi yaptığını iddia etmişti.

Söz konusu yetkili, Şahab-3 füzesinin ABD üslerine tehdit oluşturmadığını fakat İran'ın bu tür denemelerle balistik füzelerinin menzilini ve isabet oranını artırmayı amaçladığını ifade etmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal