İran ABD'nin Gözaltına Aldığı Gazeteci için Çağrıda Bulundu

İran yargısı, ABD'de tutuklanan devlet televizyonu sunucusu Merziye Haşimi'nin serbest bırakılması için uluslararası birimlere seslendi.

18.01.2019-11:00 - (Son Güncelleme: 18.01.2019-10:56) İran ABD'nin Gözaltına Aldığı Gazeteci için Çağrıda Bulundu

İran yargısı, ABD'de tutuklanan devlet televizyonu sunucusu Merziye Haşimi'nin serbest bırakılması için uluslararası birimlere seslendi.

Yapılan çağrıda Haşimi için adalet aranması talebinde bulunuldu.

İran Yargı Erki'ne bağlı İnsan Hakları Yüksek Konseyinin açıklamasında, İran-ABD vatandaşı gazeteci Haşimi'nin ABD'de gözaltına alınması eleştirildi.

Açıklamada, Haşimi'nin gözaltına alındığı esbada FBI görevlileri tarafından şiddet gördüğü öne sürülerek, "Press TV'nin önemli gazetecilerinden Merziye Haşimi'nin FBI tarafından şiddet kullanılarak ve aşağılanarak gözaltına alınması keyfi tutukluluğun, işkencenin ve ifade özgürlüğü ihlalinin açık bir örneğidir." ifadeleri kullanıldı.

Haşimi'nin serbest bırakılması için uluslararası kuruluşlara seslenilen açıklamada şöyle denildi:

"İnsan hakları savunucusu olduklarını söyleyen Avrupa ülkeleri ile özellikle Birleşmiş Milletler ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri'nden ABD'nin bu insanlık dışı hareketini acilen açık bir şekilde kınamalarını ve Merziye Haşimi'nin serbest bırakılması için harekete geçmelerini bekliyoruz."

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal