İran, ABD Kıyılarına Savaş Gemisi Gönderiyor

Reuters haber ajansının aktardığına göre İran, Atlas Okyanusu'nun batı tarafına savaş gemileri gönderecek. ABD'nin hemen dibine kadar savaş gemisi gönderecek olan İran'ın bu hamlesi bir misilleme olarak algılandı.

04.01.2019-13:46 - (Son Güncelleme: 04.01.2019-13:38) İran, ABD Kıyılarına Savaş Gemisi Gönderiyor

İran Deniz Kuvvetleri İkinci Komutanı, İran'ın Mart ayından sonra Atlas Okyanusu'nun batısına savaş gemileri yollayacağını açıkladı. Atlas Okyanusu, Kuzey ve Güney Amerika kıtalarıyla Avrupa ve Afrika kıtaları arasında yer alıyor. Washington hükumetinin İran'ın bu adımına nasıl cevap vereceği şimdilik bilinmiyor.

ABD'NİN UÇAK GEMİSİ HAMLESİNE KARŞILIK VERİLECEK

Reuters haber ajansının aktardığı habere göre, Tahran hükumeti ABD'nin arka bahçesine savaş gemisi yollayacak. İran Deniz Kuvvetleri İkinci Komutanı'na dayandırılan haberde, İran'ın Atlas Okyanusu'na savaş gemisi yollayacağı bildirildi. Bu adım, ABD'nin İran civarında uçak gemisi yerleştirmesine yanıt olarak algılanıyor.

İRAN, ABD'NİN SAVAŞ GEMİLERİNİ TACİZ ETTİ

USS John C. Stennis uçak gemisinin lideliğini yaptığı ABD savaş gemisi grubu Basra Körfezi'ne yerleşmişti. Grubun girişi esnasında İran Devrim Muhafızları'na ait yaklaşık 30 geminin onlara eşlik ettiği duyurulmuştu.

İranlılar, küçük gemilerin birinden kaldırılan insansız hava aracıyla Amerikan gemilerini videoya çekmeye çabalamıştı. Ayrıca İran gemilerinden birinin de füze denemesi yaptığı bildirilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal