Irak'taki Gösteriler 'Erbain Törenleri' Dolayısıyla Durduruldu

Irak'ın Ed-Divaniyye ilinden aktivist Selim el-Cesur, kentte dünden bu güne gösterilerin sürdüğünü fakat güvenlik güçlerinin müdahalesinin olmadığını belirtti.

08.10.2019-09:37 - (Son Güncelleme: 08.10.2019-09:22)

 

Irak'ın Ed-Divaniyye ilinden aktivist Selim el-Cesur, kentte dünden bu güne gösterilerin sürdüğünü fakat güvenlik güçlerinin müdahalesinin olmadığını aktardı. 

Cesur, göstericilerin, Erbain törenleri bitene dek gösterilerin durdurulmasına karar verdiğini bildirdi. Cesur, "kamu hizmetlerinin iyileştirilmesi, iş imkanlarının oluşturulması ve yolsuzluk yapanların yargılanması" yönündeki isteklerinin karşılanması için Erbain törenlerinden sonra gösterilere tekrardan başlanacağını dile getirdi.

Es-Semava şehrinden açıklama yapan aktivist Haldun el-Ahmed de göstericilerin bugün gösterilere ara verdiğini açıkladı.

Ahmed, insanların Erbain törenine katılmalarını ve güvenlik güçlerinin de görevlerini rahatlıkla yapmalarını sağlamak için bu karara vardıklarını dile getirdi.

ERBAİN TÖRENİ NEDİR?

Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ile beraberindeki 72 kişinin, 10 Ekim 680'de (Hicri 10 Muharrem 61) Kerbela şehrinde katledilişi, her yıl  "Aşura Günü"nde anılıyor. Hicri takvime göre "Aşura Günü"nden 40 gün sonrasında gerçekleşen anma törenlerine Erbain (Kırkıncı Gün) törenleri deniliyor.

Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Şiiler, Erbain törenlerine dahil olmak için her sene Irak'ın Kerbela kentini ziyaret ediyor. Erbain törenleri bu sene 19 Ekim Cumartesi günü olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal