Irak'ta Şii Anlaşmazlığı Krizi Derinleştiriyor

Irak'ta Şii önder Mukteda Sadr ve Haşdi Şabi grupları arasında İçişleri ve diğer bakanlıklar hakkında meydana gelen anlaşmazlık ve gerginlik, Başbakan Adil Abdulmehdi kabinesinin tamamlanamaması krizini gittikçe yoğunlaştırıyor.

17.12.2018-15:56 - (Son Güncelleme: 17.12.2018-15:52) Irak'ta Şii Anlaşmazlığı Krizi Derinleştiriyor

Irak'ta Şii önder Mukteda Sadr ve Haşdi Şabi grupları arasında İçişleri ve diğer bakanlıklar hakkında meydana gelen anlaşmazlık ve gerginlik, Başbakan Adil Abdulmehdi kabinesinin tamamlanamaması krizini gittikçe yoğunlaştırıyor. Irak'ta Şii lider Mukteda es-Sadr'ın Sairun Koalisyonu ile Haşdi Şabi gruplarının önderliğini yaptığı Bina Koalisyonu arasında İçişleri ve diğer bazı bakanlıklarda meydana gelen anlaşmazlık ve gerginlik, Başbakan Adil Abdulmehdi kabinesinin tamamlanamaması krizini gittikçe kızıştırıyor.

Irak'ta 12 Mayıs'ta gerçekleştirilen tartışmalı seçimlerin sonrasında hükümet kabinesinin kurulma süreci beklenenden çok daha fazla zaman alırken, Abdulmehdi, 25 Ekim'de 22 üyeli hükümetten ilk etapta 14 bakanın ismini meclise vererek güvenoyu sağlamıştı. Diğer 8 bakanlıksa hala vekaleten yönetiliyor.

Başbakan Abdulmehdi, 8 adayın öz geçmişini meclise verse de ertesi gün Sadr ve Haşdi Şabi grubu arasında meydana gelen sözlü kavgalara varan gerginlik oturumun oylanmadan ileri bir tarihe ertelenmesine neden olmuştu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal