Irak'ta Protestolar Sırasında 20 Kişi Hayatını Kaybetti!

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde meydana gelen protestolar esnasında yaşamını yitirenlerin sayısının 20'ye çıktığı, 160 kişinin de yaralandığı belirtildi.

30.11.2019-10:29 - (Son Güncelleme: 30.11.2019-10:16)

Irak'ın güneyindeki Zikar vilayetinde meydana gelen protestolar esnasında yaşamını yitirenlerin sayısının 20'ye çıktığı, 160 kişinin de yaralandığı belirtildi.

Zikar Sağlık İdaresi'nden ismini belirtmek istemeyen bir yetkili, cuma günü yaşanan protestolar sırasında güvenlik güçlerinin göstericilere karşı gerçek mermi kullandığını ve 20 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Bahsi geçen yetkili yaralanan 160 kişiden bazılarının durumunun kritik olduğunu dile getirdi.

Irak İnsan Hakları Komiserliği, önceki gün tüm taraflara sükunet çağrısı yaparak, "yeni katliam" uyarısında bulunmuştu. Zikar vilayet merkezi Nasıriye'de güvenlik güçlerinin göstericilere gerçek mermi ile yanıt vermesinden ötürü perşembe gününden bu yana 47 protestocunun öldüğü açıklandı.

NE OLMUŞTU?
Irak'ta işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmeti yetersizliğini protesto etmek amacıyla 1 Ekim'de başlayan gösterilerde şu ana kadar 350'den fazla kişi hayatını kaybetti, 15 binden fazla kişi yaralandı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere orta ve güney kesimlerdeki kentlerde devam eden gösteriler sırasında İran'ın ülkedeki nüfuzuna yönelik tepkiler de dile getiriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal