Irak'ta Halk Parti Binalarını Ateşe Verdi

Irak'ta işsizlik, kamu hizmetlerindeki aksaklık ve elektrik kesintileri sebebiyle çıkan eylemler yayılarak devam ediyor. Eylemciler Hille kentindeki parti binalarını basarak ateşe verdi.

14.07.2018-20:32 - (Son Güncelleme: 14.07.2018-20:52)

Irak'ın Hille şehrinde işsizlik ve kamu hizmetlerindeki aksaklık nedeni ile düzenlenen gösteride eylemciler, şehirdeki parti binalarını bastı.

HALK, İŞSİZLİK NEDENİYLE PROTESTO GÖSTERİSİ DÜZENLEDİ

Görgü tanıklarından elde edilen ayrıntılara göre, Babil ilinin merkezi Hille şehrinde işsizlik ve kamu hizmetlerindeki aksaklık sebebi ile protesto gösterisi düzenlendi.

SİYASİ PARTİLERİN BİNALARI BASILDI

Eylemciler eski Başbakan Nuri el-Maliki'nin önderliğini üstlendiği, Başbakan Haydar İbadi'nin de mensubu olduğu İslami Davet Partisi ile Şii tabanlı partilerden Fazilet Partisinin binalarını bastı.

Yüzbaşı Abdulhadi al-Tai, AA muhabirine verdiği demeçte, eylemcilerin İmam Ali Caddesi'ni ve el-Henud Köprüsü'nü kapattığını söyledi.

Şİİ PARTİ BİNALARI ATEŞE VERİLDİ

Güvenlik ekiplerinin bölgeye gönderildiğini kaydeden Tai, şehirde gergin bir ortamın bulunduğunu ifade etti.

Irak'ın güney şehirlerindeki hizmet eksikliği ve elektrik kesintileri nedeni ile başlayan eylemler ise devam ediyor. Eylemciler bu şehirlerdeki Şii parti binalarını yakmıştı.

HÜKÜMET, ŞEHİRDE İNTERNET ERİŞİMİNİ KESTİ

Irak'ın güney tarafından başlayarak başkent Bağdat'a kadar yayılan eylemler sebebi ile hükümet kentteki internet erişimini kesmişti.

Basra halkı da "işsizlik ve elektrik kesintilerini" protesto etmek amacı ile pazar günü sokağa çıkmış, eylemlerde güvenlik birimlerinin ateş açması neticesinde bir kişi başından vurularak yaşamını yitirmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal