Irak'ta Baro ve İşçi Sendikaların Konfederasyonlarından Protestolara Katılma Kararı

Irak'ta baro ve işçi sendikaları konfederasyonu hükümet karşıtı protestolara katılma kararı aldıklarını bildirdi.

29.10.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 29.10.2019-10:31)

Irak'ta Baro Başkanı Ziya es-Sadi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Baro Meclisi'nin Irak'taki tüm avukatlarına çarşamba ile gelecek pazartesi arasındaki tüm davalara girmemeleri yönünde çağrıda bulunma konusunda karar alındığı ifade edildi.

Baroya bağlı avukatların bulunduğu komisyonların, tutuklanan ve gözaltına alınan protestocuların davalarına destek olacağı kaydedildi.

"GÖSTERİCİLERİN MEŞRU TALEPLERİNİ DESTEKLİYORUZ"

Bunun yanı sıra Irak İşçi Sendikaları Konfederasyonu Başkanı Settar Denbus Berrak da paylaştığı mesajında "Konfederasyon göstericilerin meşru taleplerini desteklediği ve onların yanında yer aldığını duyurmaktadır" sözlerini kullandı.

Protestocuların isteklerinin konfederasyonun talepleri olduğuna vurgu yapan Berrak, bundan vazgeçmeyeceklerini söyleyerek, yetkililere taleplerin derhal yerine getirilmesi yönünde çağrı yaptı.

Öte taraftan ülkedeki iki eğitim sendikası bugün yaptıkları açıklamalarda, "Kuzey Irak dışında ülke çapında 4 günlük grev ilan ettiklerini" bildirdi.

Bir süredir sosyal medya üzerinden sendikalara yapılan çağrılarda aktivistler hükümetin istifaya zorlanmasını ve yolsuzluklarla suçlanan siyasi rejimin düşmesi için greve gidilmesini talep ediyordu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal