Iraklı Göstericiler Petrol Kuyularına Giden Yolu Kapattı

Irak'ın güneyindeki hükümet karşıtı göstericiler, petrol zengini Basra kentindeki petrol yataklarına giden ana yolları kapattı.

20.11.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 20.11.2019-17:26)

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, 1 Ekim'den bu yana süren hükümet karşıtı gösterilerin, yoğun bir şekilde devam ettiği Basra'da göstericiler, petrol yataklarının bulunduğu bölgelere yöneldi.

Vilayetin batısında yer alan Zubeyir ilçesindeki göstericiler, petrol kuyularının bulunduğu Rumeyla bölgesinde toplandı. Göstericiler, petrol kuyularına çıkan ana yolları araç trafiğine kapatarak, ham petrol ihracatı yapan tankerlerin giriş ve çıkışlarını da engellediler.

Yerel basındaki haberlerde de göstericilerin Rumeyla'daki yol kapatma eyleminden sonra Hor ez-Zubeyir Limanı'ndaki ham petrol ihracatının durduğu belirtildi.

Basra'daki göstericiler, 16 Kasım Cumartesi günü de Mecnun Petrol Kuyusu'nun kapılarında gösteri düzenlemişti.

Ülke ekonomisinin yüzde 90'ının petrol ihracatına bağlı olduğu Irak, günlük ortalama 3 milyon 500 bin varil ham petrol ihracatı gerçekleştiriyor. Irak petrol üretimi ve ihracatının büyük kısmını Basra'daki kuyularla, limanlar üzerinden yapıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal