Irak'a İnternet Erişim Engeli!

Hükümet karşıtı gösterilerin sürdüğü Irak'ta, başkent Bağdat ile orta ve güney kentlerinde internete erişim sağlanamıyor.

05.11.2019-09:04 - (Son Güncelleme: 05.11.2019-09:04)

Hükümet karşıtı gösterilerin devam ettiği Irak'ta, başkent Bağdat ile orta ve güney kentlerinde internete erişim yapılmıyor.

Bununla birlikte Bağdat'ta, güvenlik güçleri Yeşil Bölge'ye yakın üçüncü köprü olan Ahrar Köprüsü'nü de beton bariyerlerle kapattı. Başkentte Cumhuriyet ve Sinek köprüleri, protestolarından ötürür günlerdir ulaşıma açık halde değil. Güvenlik ekiplerinin göstericilere yönelik gerçek mermiyle müdahalesi, başkentin birçok bölgesinden yankılanıyor.

NE OLMUŞTU?

Iraklılar, işsizlik, yolsuzluk ve kamu hizmetlerinin yetersizliğini protesto etmek için ülkenin çeşitli bölgelerinde gösteriler yapılıyor. Ülkede 1 Ekim'de harekete geçen eylemciler, Erbain törenleri nedeniyle ara verdikleri protestolara 25 Ekim'de yeniden başladı.

Başkent Bağdat başta olmak üzere ülkenin orta ve güney kentlerinde ilerleyen eylemlerde, ekim ayının başından bu yana 200'den fazla kişi öldü, 8 bine yakın kişi yaralandı.

Birleşmiş Milletler ise Irak'ta protestoların başlamasından bu yana 229 göstericinin öldüğünü bildirmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal