Irak Türkmen Cephesi Başkanı: Orta Doğu'daki Türk Varlığı Asla Esareti Kabul Etmeyecek

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşat Salihi, "Bayrağımız her zaman yükselecek. Bu bayrağı öyle kolaylıkla elde etmedik. Orta Doğu'daki Türk varlığı asla esareti kabul etmeyecektir." ifadesinde bulundu.

02.05.2019-14:12 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-14:06)

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, emperyalist güçlerin Türkleri Orta Doğu coğrafyasından silmeyi amaçladığını belirterek, "Bayrağımız her zaman yükselecek. Bu bayrağı öyle kolaylıkla elde etmedik. Orta Doğu'daki Türk varlığı asla esareti kabul etmeyecektir." sözlerini aktardı.

Azerbaycan başkenti Bakü'de, "Türk Dünyasının Geleceğinde Kerkük ve Karabağ’ın Konumu - Jeopolitik Çağrılar ve Perspektifler” konulu bir sempozyum gerçekleştirildi.

Sempozyuma, ITC Başkanı Salihi, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Vatandaş Dayanışması Partisi Genel Başkanı Sabir Rüstemhanlı, Azerbaycan Türkiye Evi (ATEV) Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, akademisyenler ve davetliler katılım sağladı.

''ORTA DOĞU'DA TÜRK OLMAK ZOR''

Azerbaycan Milli Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikte konuşma yapan ITC Başkanı Salihi, Irak'ta 3 milyon Türkmen'in ikamet ettiğini, Oğuz Türklerinin Irak kolundan olduklarını belirtti.

Kafkaslar ve Orta Doğu'da Türk olmanın zor olduğunu, batılı emperyalistlerin Türkleri bu coğrafyadan silip, Orta Asya'ya gönderme planları yaptığını vurgulayan Salihi, "Esareti kabul etmeyeceğiz. Bayrağımız her zaman yükselecek. Bu bayrağı öyle kolaylıkla elde etmedik. Orta Doğu'daki Türk varlığı asla esareti kabul etmeyecektir." ifadesinde bulundu.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal