Irak Rusya'dan S-400 Satın Almak İstiyor

Irak'ın Moskova Büyükelçisi Aydar Mansur Hadi, Irak hükümetinin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasına karar verdiğini duyurdu.

15.05.2019-15:25 - (Son Güncelleme: 15.05.2019-15:18)

Irak'ın Moskova Büyükelçisi Aydar Mansur Hadi, Irak hükümetinin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri satın almasına karar verdiğini açıkladı. 

Irak'ın Moskova Büyükelçisi Aydar Mansur Hadi, başkent Moskova’da gerçkeleşen basın toplantısında, Rus şirketlerin Irak’a karşı yatırımlarının yükselmesini istediklerini belirtti.

Rus şirketleriyle özellikle petrol ve doğal gaz alanında başarılı iş birliği yapıldığını belirten Hadi, "Irak’ta Lukoil, Başneft, Rosneft ve Gazprom’un yatırımları bulunmakta. Lukoil’in Irak’ta yatırımları 9 milyon dolardan fazla. Bu yatırımların 30 milyon dolara kadar yükselmesine yönelik bir istek var." ifadesinde bulundu.

'S-400 ALIMINDA HENÜZ BİR YOL HARİTASI YOK'  

Irak ile Rusya arasında düzenlenen S-400 alımı hakkındaki görüşmelere dair değerlendirmelerde bulunan Hadi, "Irak hükümeti kararını verdi. S-400’leri almak istiyorlar fakat bu konuda henüz bir yol haritası yok." şeklinde konuştu.

ABD’nin Irak’ın S-400 alımını önlemesinin mümkün olup olmadığına ilişkin soruya yanıt veren Hadi, "Bu konuda gerekli diplomatik kanallar mevcut." dedi.

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Bondarev, bir süre önce açıklama yaparak Irak’ın S-400 alabilecek potansiyel ülkeler arasında yer aldığını söylemişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal