Irak Cumhurbaşkanı Salih, BM'de Yaptığı Açıklamalarda Irak'ın Önemine Değindi

ABD’nin New York kentinde gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurulunda konuşan Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, Aramco saldırısını kınayarak, “Körfez ülkelerinin güvenliği Irak için büyük bir önem taşıyor” dedi.

25.09.2019-20:33 - (Son Güncelleme: 25.09.2019-20:30) Irak Cumhurbaşkanı Salih, BM'de Yaptığı Açıklamalarda Irak'ın Önemine Değindi

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, ABD'nin New York kentinde gerçekleştirilen BM 74. Genel Kurulunda konuştu. Körfez'in istikrarının ülkesi için büyük önem taşıdığını belirten Salih, Irak topraklarının hiçbir komşu ülkeye saldırmak için kullanılmasına izin vermeyeceğini yineledi. Suudi Arabistan'ın milli petrol şirketi Aramco'nun tesislerine yönelik düzenlenen saldırıyı sert bir dille kınayan Salih, “Körfez ülkelerinin güvenliği Irak için büyük bir önem taşıyor” dedi.

SALDIRI İÇİN KULLANDIRTMAYACAĞIZ 

Ülkesinin Arap ve Körfez ülkeleriyle ilişkilerinin güçlendirildiğine dikkat çeken Salih, “Irak topraklarının komşu ülkelere saldırı için kullanılmasına izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÖRGÜT TOPARLANMAYA ÇALIŞIYOR 

Irak'ın istikranın bölge istikrarına katkı sağlayacağını, aksi takdirde huzurun sağlanamayacağını söyleyen Irak Cumhurbaşkanı, “Terör örgütü DEAŞ'a karşı elde edilen zafer çok önemli ama örgüt saflarını birleştirmeye ve toparlanmaya çalışıyor” dedi.

KOALİSYON GÜÇLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Irak'ın terör örgütü DEAŞ'ın projesine engel olduğunu ve dünyayı bu tehlikeden koruduğuna tarihin tanıklık edeceğinin altını çizen Salih, ABD öncülüğündeki DEAŞ karşıtı koalisyon güçlerine teşekkürlerini iletti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal