Irak Başbakanı Abdulmehdi: Topraklarımızın İran'a Saldırı için Kullanılmasına Göz Yummayacağız

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, "Bağdat, Irak topraklarının İran'a saldırı amacıyla kullanılmasına izin vermeyecek. İran'a karşı yaptırımların da bir parçası olmak istemiyoruz" açıklamasında bulundu.

08.04.2019-14:30 - (Son Güncelleme: 08.04.2019-14:22) Irak Başbakanı Abdulmehdi: Topraklarımızın İran'a Saldırı için Kullanılmasına Göz Yummayacağız

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, "Bağdat, Irak topraklarının İran'a saldırı amacıyla kullanılmasına izin vermeyecek.'' dedi.

İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri, başkent Tahran'da Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ve beraberindeki heyetle bir görüşme düzenledi.

Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı'nın ofisinin yaptığı açıklamaya göre, iki günlük ziyaret amacıyla Tahran'a gelen Abdulmehdi ile Cihangiri, iki ülke arasındaki ekonomik, siyasi ve askeri ilişkiler ile bölge sorunları masaya yatırıldı.

YAPTIRIMLAR İLİŞKİLERİMİZİ BOZAMAYACAK

ABD yaptırımlarının iki ülke ilişkilerini zedelemesine asla izin verilmemesi gerektiğini söyleyen Cihangiri, yaptırımların bazı kısıtlamalara sebebiyet verdiğini fakat bununla beraber iş birliğini ilerletmek için bazı fırsatlar sunduğunu belirtti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal