Irak Başbakanı Abdulmehdi: Irak Bölgesindeki Ülkelerle İyi İlişkiler Kurmak İstiyor

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, ülkesinin kendi bölgesindeki İslam ve Arap ülkeleriyle iyi ilişkiler kurmaya çalıştığını ifade etti

30.05.2019-10:47 - (Son Güncelleme: 30.05.2019-10:38)

Irak Başbakanlık ofisi tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani ile Irak Başbakanı Adil  Abdulmehdi Doha'daki emirlik divanında bir araya geldi.

Yapılan görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin ilerletilmesi, ekonomi ve yatırım alanındaki iş birliğinin yanı sıra bölgede yaşanan gelişmeler ile iki ülkenin bölgesel krizlerin çözümündeki rolü gibi konular masaya yatırıldı. 

Abdulmehdi görüşmede, ülkesinin yakınındaki Arap ve Müslüman ülkelerle iyi ilişkiler kurmaya ve bölgedeki tarihi rolünü tekrardan kazanmaya çalıştığını belirtti.

Irak halkının uzun senelerdir, eski rejimin ülkeyi sürüklediği savaşların sorunlarıyla uğraştığını aktaran Abdulmehdi, bu savaşların etkilerinin hala sürdüğünü, Kuveyt'e hala borç ödediklerini belirtti.

KATAR-IRAK ARASINDA İŞ BİRLİĞİ  

Katar'ın zor koşullar karşısındaki aklı selim tutumunu takdir eden Abdulmehdi, Katar ile çeşitli sektörlerde özellikle de ekonomi, inşaat, yatırım ve hizmet alanlarında iş birliği yapmak niyetinde olduklarını aktardı. 

Katar Emiri Şeyh Temim ise Irak heyetinin düzenlediği ziyaretin ülkesi için çok önemli olduğunu, Irak'ın Arap ve İslam dünyasında özel bir konumda olduğunu ifade etti.

Irak'ın, DEAŞ'la mücadele olmak üzere içinden geçtiği zor koşullar ve yaşadığı savaşlardan aldığı hasarın farkında olduklarını söyleyen Şeyh Temim, Irak ile ekonomi ve yatırım sektörlerinde iş birliğini ilerletmek istediklerini söyledi.

Görüşmenin sonunda taraflar, yüksek öğretim ve bilimsel araştırma alanında, kültürel, bilimsel ve eğitimsel ortaklık mutabakatının ikinci uygulama planını imzaladı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal