İnternet Devlerine Vergilendirme Uygulanacak

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi firmaların ülkede sağladıkları gelir üzerinden gelecek sene itibarıyla vergilendirileceğini açıkladı.

18.12.2018-10:37 - (Son Güncelleme: 18.12.2018-10:32) İnternet Devlerine Vergilendirme Uygulanacak

Fransa Ekonomi Bakanı Le Maire, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi firmaların ülkede sağladıkları gelir üzerinden gelecek sene itibarıyla vergilendirileceğini açıkladı. Fransa Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, internet liderlerinin, 2019 itibarıyla ülkedeki kazançlarının vergilendirileceğini duyurdu. Le Maire, gerçekleştirilen basın toplantısında, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi firmaların Fransa'daki gelirlerinin 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle vergilendirileceğini açıkladı.

Bu miktarın 500 milyon avroyu bulduğunu belirten Le Maire, Alman Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Olaf Scholz ile telefonda görüştüğünü ve kendisiyle internet önderlerinin AB üyesi ülkelerde de elde ettikleri gelirlerin vergilendirilmesi için düzenlemeler yapıldığını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geçtiğimiz sene Eylül ayında yaptığı açıklamada, uluslararası internet şirketlerinin, AB üyesi ülkelerde sağladıkları gelir üzerinden vergilendirilmesinin gerektiğinin altını çizerek, "Oyunun kurallarına uymayan internet liderleriyle alakalı etkili düzenlemeler yapacağız." demişti.

Google, Apple, Facebook ve Amazon gibi firmalar, Avrupa kamuoyunda, gelirlerini, sağladıkları ülkede değil de daha az vergi ödedikleri ülkelerde beyan ettikleri için kınanıyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal