İngiltere'nin Yeni Başbakanı Bugün Belli Olacak

İngiltere Başbakanı Theresa May'in yerine gelecek ismin, en güçlü aday eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın olacağı tahmin ediliyor

23.07.2019-09:24 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-09:19) İngiltere'nin Yeni Başbakanı Bugün Belli Olacak

İngiltere'de yeni başbakan seçiliyor.

 Theresa May'den görevi devralacak isim bugün belli olacak. Başbakanlığın en güçlü adayı ise eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson.

İSTİFALAR BEKLENİYOR  

Fakat Johnson'ın bu göreve gelmesi halinde kabinedeki birçok bakanın istifasını vermesi bekleniyor.

İngiltere'de Maliye Bakanı Philip Hammond ve Adalet Bakanı David Gauke, eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın başbakan olması halinde istifasını vereceğini açıklayan isimlerden bir kaçı.

HUNT DA İSTİFA EDECEK  

Her iki isim de gerekçe olarak Johnson’in Brexit meselesindeki tutumunu öne sürerken, Johnson'in başbakanlığa gelmesi durumunda liderlik yarışındaki rakibi Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'ın da görevinden ayrılması bekleniyor.

BUGÜN İLAN EDİLECEK  

Parti liderliği için başlayan mücadelede son ikiye kalan Johnson ve Hunt, parti üyelerinin posta yoluyla oy kullandığı bir seçime girmişti. Yaklaşık bir aydır süren oylamanın neticesi bugün belli olacak. Muhafazakar Parti'nin yeni lideri başbakanlık görevini de yarın Theresa May’den devralacak.

HEDEF 31 EKİM'DE AB ÜYELİĞİNDEN ÇIKARMAK  

Yarışın favorisi olarak gösterilen Boris Johnson, ülkeyi anlaşmalı veya anlaşmasız olarak 31 Ekim’de AB üyeliğinden çıkarmayı amaçlıyor. Diğer yandan Hunt, bu konuda parlamentonun sesine kulak verebileceğinin sinyalini veriyor.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal