İngiltere'nin Leicester Kentine Karantina!

Coronavirüs salgınında büyük hasar gören İngiltere'de can kaybı sayısında yaşanan düşüşe rağmen virüs ilerleyişini sürdürüyor. Bu doğrultuda alınan bilgiye ülkedeki Leicester kenti tamamen karantinaya alındı.

30.06.2020-08:55 - (Son Güncelleme: 30.06.2020-08:02) İngiltere'nin Leicester Kentine Karantina!
Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarında görülen artış nedeniyle İngiltere'nin Leicester kentinde ticari işletmeler ile okulların kapatılmasına ve gevşeme adımlarının uygulanmamasına karar verildi.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, parlamentoda gerçekleştirdiği açıklamada, Leicester kentindeki vakaların ülke genelinde son haftalarda vakaların yüzde 10'unu oluşturduğunu söyledi.

Yerel yetkililerle görüştükten sonra "bazı zor ama önemli kararlar" aldıklarını belirten Hancock, salı gününden itibaren zorunlu olmayan perakende mağazalarının, perşembe gününden itibaren de okulların kapatılacağını dile getirdi.

Bakan Hancock, ayrıca ülke genelinde 4 Temmuz'da uygulamadan alınacak olan bazı tedbirlerin kentte uygulanmayı sürdüreceğini dile getirdi.

Leicester sakinlerini evde kalmaya, kent içi ve dışı seyahatler yapmamaya çağıran Hancock, "Sosyal mesafe kurallarına uyulup uyulmadığını yakından izleyeceğiz ve gerek duyarsak daha fazla adım atacağız." dedi.

Başkent Londra'nın yaklaşık 160 kilometre kuzeyinde bulunan 400 bin nüfuslu Leicester kentinde son 2 haftada 866 vaka tespit edildiği, salgın süresince açıklanan toplam vaka sayısının ise 2 bin 987 olduğu bildiriliyor.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal