İngiltere'den Umman Açıklaması: İran Ordusunun Saldırdığı Neredeyse Kesin

Umman Körfezi'nde iki petrol tankerine yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İran ordusunun bir kolu olan Devrim Muhafızları'nın iki tankere 13 Haziran'da saldırdığı neredeyse kesin." denildi.

14.06.2019-23:19 - (Son Güncelleme: 17.06.2019-10:44)

İngiltere Dışişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanı Hunt'tan Umman Körfezi'nde iki petrol tankerine yönelik düzenlenen saldırıyla ilgili açıklama yaptı.

"İRAN ORDUSUNUN İKİ TANKERE SALDIRDIĞI NEREDEYSE KESİN"  

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "İran ordusunun bir kolu olan Devrim Muhafızları'nın iki tankere 13 Haziran'da saldırdığı neredeyse kesin. Başka hiçbir devlet veya devlet dışı aktör bir şekilde sorumlu olamaz." denildi.

HUNT: BÖLGE İÇİN CİDDİ TEHLİKE OLUŞTURUYOR  

Dışişleri Bakanı Hunt da konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Umman Körfezi'nde iki gemiye yönelik saldırıları kınıyorum. Kendi değerlendirmemiz, saldırıların sorumluluğunun neredeyse kesin bir şekilde İran'da olduğu sonucuna varmamıza yol açıyor. Bu son saldırılar, İran'ın istikrarı bozan davranışlarının izlerini gösteriyor ve bölge için ciddi bir tehlike oluşturuyor." dedi.

İRAN'A ÇAĞRI YAPTI  

Sivil taşımacılığın hedef alınmasıyla uluslararası normların ihlal edildiğini kaydeden Hunt, "İran'ı her türlü istikrarsızlaştırcı faaliyetini acilen durdurmaya çağırıyoruz." ifadesini kullandı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal