İngiltere'den AB'ye "Brexit İçin Yeniden Masaya Oturalım" Teklifi

İngiltere Başbakanı Theresa May, Kuzey İrlanda’da basın toplantısı düzenledi. May, “Brexit için AB’ye tekrar masaya oturma teklifi yaptık” diye konuştu.

05.02.2019-23:41 - (Son Güncelleme: 05.02.2019-23:29) İngiltere'den AB'ye "Brexit İçin Yeniden Masaya Oturalım"  Teklifi

İngiltere'nin Avrupa Birliği’nden (AB) ayrılmasına resmi olarak 8 hafta kaldı. Başbakan Theresa May ayrılığa haftalar kala, Kuzey İrlanda'nın başkenti Belfast'ta basın toplantısı düzenledi.

40 dakika süren basın toplantısında İngiltere Başbakanı May, İngiltere’nin Kuzey İrlanda'nın daima destekçisi olacağını yeniledi. Brexit sürecinden hiçbir şekilde dönüş kararı olmayacağının altını çizdi.

TUSK İLE GÖRÜŞECEK

May basın toplantısında , “Kuzey İrlanda her zaman kritik bir konumda oldu. Yaşanacak olan süreçte Kuzey İrlanda önemli bir rol oynayacak. Bunu Kuzey İrlanda'nın kalbi olan Belfast'tan yenilemek istedim” diye konuştu.

Öte yandan, Başbakan May'in Belfast'taki konuşmasının ardından İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada May'in Perşembe günü öğlen saatlerinde Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ile Brüksel'de bir araya geleceği belirtildi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal