İngiltere'de Sokağa Çıkma Yasağı Geliyor

İngiltere'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 5 Kasım'dan itibaren başlayacak karantina ilan edildi.

31.10.2020-22:38 - (Son Güncelleme: 31.10.2020-22:36) İngiltere'de Sokağa Çıkma Yasağı Geliyor

Son 24 saat içinde tespit edilen 21 bin 915 vakayla birlikte Birleşik Krallık'ta vaka sayısı 1 milyonu aştı. İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkede 5 Kasım tarihinden 2 Aralık’a kadar sürecek olan 4 haftalık ulusal çapta sokağa çıkma yasağı ilan edildiğini duyurdu.

İngiliz medyasında yer alan haberlere  göre, İngiltere Başbakanı Johnson corona virüsüne karşı alınan yeni önlemleri açıkladı.

Bakanlar ve uzmanlarla ‘acil kriz toplantısı’ gerçekleştiren Johnson, tüm eğlence yerlerinin kapanacağını ve sokağa çıkma yasağının uygulanacağını duyurdu.

Johnson’ın ülke genelinde uygulanması üzerine duyurduğu önlemler:
Barlar ve restoranlar kapatılacak. Yemek dükkanları paket servisi yapabilecek. Kreş ve okullar açık kalacak. Başka ülkelerden İngiltere’ye giriş ve çıkışlar yasaklanacak. Bazı süpermarketler kapatılacak.

Bazı durumlarda insanların egzersiz yapması için izin verilecek. Ülkedeki bazı fabrikalarda üretim sürecek ve inşaat faliyetleri devam edecek. Parlamento faaliyetlerini sürdürecek. Mahkemeler açık olacak.

'1 AY BOYUNCA DIŞARI ÇIKANA CEZA'

İngiltere Başbakanı Johnson’ın açıkladığı sokağa çıkma yasağı 2 Aralık’a kadar sürecek.

Yeni önlemlerin sadece İngiltere için olacağı, İskoçya ve Galler için uygulanmayacağı belirtiliyor. Birleşik Krallık’ta yer alan İngiltere dışındaki diğer ülkelerin kendi kurallarını uygulayacakları ifade ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal