İngiltere'de Siyah Plastik Kullanımına Büyük Darbe!

İngiltere’nin ileri gelen süpermarket zincirleri, ürünlerinde siyah renkli plastik kullanılmasının önüne geçecek.

19.11.2019-17:37 - (Son Güncelleme: 19.11.2019-17:27)

İngiliz Tesco, Sainsburry’s, Waitrose ve Asda gibi süpermarket zincirleri ürünlerinde siyah plastik kullanımını aralık sonunda kullanımdan kaldırmaya hazırlanıyor.

Şirketin Iceland ve Aldi’nin de İngiltere’de mağazalarındaki ürünlerde siyah plastik kullanımını 2020’de kaldırılacağı daha öncesinde de belirtilmişti.

Tesco’dan aktarılan açıklamada süpermarket zincirinin aynı zamanda diğer üreticilerin, tedarikçilerinde ürünlerinde siyah plastik kullanımını sonlandırması için görüşmelerde bulundukları bildirildi.

Sainsbury’s tarafından aktarılan açıklamada,2019 sonunda siyah plastik kullanımının tamamen durdurulacağı, 6 bin ton ürünün geri dönüştürülebilir alternatiflerle değiştirildiği aktarıldı.

Waitrose’nin bilgilendirmesinde ise ürünlerde siyah plastik kullanımının yüzde 90 azaltıldığı, bu yılın sonunda tamamen sonlandırılacağına işaret edildi.

İngiliz medyasında da Marks & Spencer’in de gelecek yıl içerisinde siyah plastik kullanımını durdurmayı planladığı açıklandı. İngiltere'de 2018 yılı ekim ayında başlayan ücretli plastik poşet uygulamasıyla, süpermarketlerdeki plastik torba kullanımı yüzde 90 düştü.

İngiliz hükümeti, bu yılın mayıs ayında bir düzenlemeye giderek, ülkede 2020 yılının nisan ayından itibaren plastik pipet, karıştırıcı ve plastik kulak temizleme çubuğu satılmasının yasaklanacağını aktarmıştı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal