İngiltere'de Saldırıya Uğrayan Suriyeli Çocuk İlk Kez Konuştu

İngiltere'de Suriyeli bir göçmen çocuğa yapılan saldırı tepki toplamıştı. Olayda saldırıya uğrayan Suriyeli Cemal ilk kez konuştu. Cemal, "Artık okula gitmek istemiyorum. Kendimi emniyette hissetmiyorum" dedi.

30.11.2018-12:21 - (Son Güncelleme: 30.11.2018-12:48) İngiltere'de Saldırıya Uğrayan Suriyeli Çocuk İlk Kez Konuştu

Cemal ve ailesi emniyetli bir yaşam umuduyla Suriye'deki savaştan kaçıp İngiltere'ye gitti. Fakat hiçbir şey hayal ettikleri gibi değildi. Şiddet, onları Avrupa'da da buldu.

15 yaşındaki Cemal, okuldaki diğer öğrencilerin şiddetine maruz kaldı. Boğazı sıkılarak yere düşürüldü. Üstüne su döküldü. Olayın aylar önce meydana geldiği, görüntülerin yeni ortaya çıktığı öğrenildi. Polis ve okul idaresi ise saldırıları görmezden geldi.

"ARTIK OKULA GİTMEK İSTEMİYORUM"

Aynı günün akşamında meydana çıkan çıkan bir diğer görüntü ise, Cemal'in ablasına aitti. Sosyal medyada tepki toplayan görüntülerde, bir grup öğrencinin Suriyeli kıza küfür ederek şiddet uyguladığı kaydedildi.

İngiltere'de ikamet eden 15 yaşındaki Suriyeli Cemal uğradığı saldırının sonrasında ilk defa ITV'ye açıklamlar yaptı. Cemal, "Artık okula gitmek istemiyorum. Kendimi emniyette hissetmiyorum. Bu olaydan sebeple geceleri ağlayarak uyanıyorum. Okulda hiçbir şey yapmadım çünkü okulun kurallarına saygı gösteriyorum" dedi.

ITV'ye verdiği röportajda Cemal'in yüzü gösterilmedi, sesi değiştirildi.

NEFRET SUÇLARINDA ARTIŞ

İngiltere'de son senelerde İslamofobi kaynaklı saldırılarda gözle görülür bir yükseliş var. Ülkede nefret suçlarını izleyen Tell Mama isimli kuruluşun verilerine göre, 2017'de bin 200'den fazla saldırı yapıldı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal