İngiltere'de Orduya Coronavirüs İçin Sinek İlacı Dağıtıldı

Coronavirüs salgının en çok etkilediği ülkelerden biri olan İngiltere'de, orduya coronavirüs nedeniyle sinek ilacı dağıtıldı. Savunma Bakanı Ben Wallace, spreyin virüse karşı bariyer oluşturduğunu savundu.

13.05.2020-15:25 - (Son Güncelleme: 13.05.2020-17:21) İngiltere'de Orduya Coronavirüs İçin Sinek İlacı Dağıtıldı

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgınının en çok etkili olduğu ülkelerden biri İngiltere oldu. İngiltere'de binlerce insan virüsten dolayı hayatını kaybederken, uzmanların tavsiyesi üzerine orduya sinek ilacı dağıtıldı. Ortak Savunma Parlamento Komitesi Başkanı Tobias Ellwood'un, İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace'a yazdığı mektupta sprey kullanımı ile ilgili detayları sorduğu ortaya çıktı. Bu uygulama vatandaşlar tarafından eleştirilerin hedefi haline geldi.

Öte yandan konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Wallace, "Daha zayıf Citriodiol sprey çözeltileri cilt üzerinde bir bariyer oluşturuyor ve mevcut salgına neden olan virüse benzer şekilde SARS virüsünün varyantlarına karşı bir bariyer sağladığı bulunmuştur." dedi.

Wallace açıklamalarının devamında, "Ürünü kullanan Silahlı Kuvvetler personelinin sayısını doğrulamak mümkün değil, ancak Savunma Bakanlığı, gerektiğinde personeline temin etme yetkisi verilen 10 Müşterek Askeri Komutanın her birine Citriodiol bazlı sprey temin etti. Bulaşıcı hastalık danışmanları, patoloji danışmanları ve halk sağlığı uzmanları da dahil olmak üzere konunun uzmanlarıyla görüştükten sonra, başhekim, Citriodiol'un bir zararı olmayacağını ve coronavirüse maruz kalmaya karşı ek bir koruma olarak önlem amaçlı kullanılmasını tavsiye etti." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal