İngiltere'de Koronavirüs Salgınında 2. Dalga Korkusu Market Raflarını Boşalttırdı

Koronavirüs salgınında vaka sayılarında artışın meydana geldiği İngiltere'de telaşa kapılan vatandaş, soluğu marketlerde aldı.

21.09.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 21.09.2020-14:56) İngiltere'de Koronavirüs Salgınında 2. Dalga Korkusu Market Raflarını Boşalttırdı

Avrupa'da koronavirüs pandemisi kaynaklı en fazla can kaybının görüldüğü İngiltere'de vaka sayısı, ağustostan itibaren tekrar artışa geçti.

Ülkede geçen günlerde vaka sayısı 4 bin 422'ye yükselirken, 8 Mayıs tarihinden bu yana en fazla günlük vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, ülke medyasında yaptığı açıklamasında, şu ifadeleri kullandı:

'Salgının yayılmasını önlemede dönüm noktasındayız. Bir seçimle karşı karşıyayız. Ulusal karantina gerekliyse harekete geçmeye de hazır olmalıyız.'

İKİNCİ KARANTİNA TELAŞI

Hancock'un yaptığı açıklamanın ardından İngiliz vatandaşlar, ülkede marketlere koştu. İngiltere'de yapılan ilk karantina sürecinde yaşananlar gibi görüntüler ortaya çıktı.

Daily Mail'in aktardıklarına göre, yeni karantina ihtimalleri sebebiyle telaş yapan bir takım insanlar, marketlerin raflarını talan etti. Tuvalet kağıdı, un ve dondurulmuş ürünler içinde olmak üzere pek çok ürün kısa süre içerisinde tükendi.

MARKETLER YOĞUN TALEBE HAZIRLIKLI

Sosyal medya üzerinden paylaşılan görüntülerde bir takım müşteriler, karşılaştıkları manzara karşısında oldukça şaşırdıklarını belirtti. Yaşananlar için 'tam bir delilik' denildi.

Konuyla alakalı görevliler, bir takım insanların marketler açık olmasına karşın telaşa kapılarak alışveriş yaptığını belirtti. Marketler de 6 ay öncesine kıyasla yoğun talebe daha hazır olduklarını belirtti.

Bir takım marketler zinciri, internetten haftalık sipariş kapasitelerini 600 binden 1.5 milyona yükselttiğini bildirdi.

10 BİN STERLİN CEZASI

Diğer taraftan Boris Johnson devleti, karantina altında olmaları gereken şahısların, kuralları peş peşe çiğnemeleri durumunda 10 bin sterlin para cezasıyla karşılaşacağını belirtti.

İNGİLTERE'DE KORONAVİRÜS

Toplam vaka sayısının 395 bine ulaştığı ülkede, koronavirüs pandemisi sebebiyle hemen hemen 42 bin kişi yaşamını yitirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal