İngiltere'de Korona Virüs Önlemi! Gerekirse Okullar Kapatılacak

Dünya üzerinde yayılmaya devam eden korona virüs salgını nedeniyle İngiltere önlemlerini artırdı. Virüsün İngiltere'de ne ölçüde yayıldığını tespit etmek için binlerce kişinin test edileceği belirtilirken, hastalığın yayılmasını önlemek için gerekirse okulların kapatılabileceği aktarıldı.

26.02.2020-09:59 - (Son Güncelleme: 26.02.2020-15:02)

Çin'in Vuhan kentinden yayılan korona virüs salgını Çin dışında da görülmeye başladı. Salgın hızla yayılırken İngiltere, salgından korunmak için önlemlerini artırıyor. İngiltere'nin en önemli gazeteleri manşetten verdiği haberde, Avrupa'da vaka sayısının beklenmedik şekilde artmasının ardından, İngiltere'de bilinenden çok daha fazla vaka olabileceği nedeniyle binlerce kişinin test edilmesine karar verildi.

Halk Sağlığı Kurumu tarafından yapılan açıklamada, haftada 600 kişinin test edileceği bir 'takip' programına başlayacakları belirtildi. 100 sağlık kliniği ile 11 hastaneyi kapsayan programda, çok az semptom gösterenler ve 'yüksek riskli' olarak değerlendirilen ülkelere hiç gitmemiş hastalar bile teste tabi tutulacak. 

OKULLAR VE TOPLU TAŞIMALARDA ÖNLEM

İngiltere Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Chris Whitty yaptığı açıklamada, virüsün yayılmasıyla mücadele için "tüm seçenekleri araştırdıklarını." söyledi.

Salgınla mücadele kapsamında, okulların kapatılabileceğini fakat şu aşamada böyle bir toplu karar almaya gerek olmadığını ifade eden Whitty, toplu taşıma kullanımında da kısıtlamalara gidilebileceğini söyledi. Whitty, tehdidin artması halinde virüs bulaşmış olan kişinin tüm ailesinin karantinaya alınabileceğini de aktardı.

SAĞLIK BAKANI ENDİŞELİ

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, korona virüs nedeniyle "oldukça endişeli" olduğunu söyledi. Ayrıca hükümet İngiliz vatandaşlarına, zorunlu olmadıkça İtalya'da karantina altına alınan 11 kasabaya seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

İtalya'daki kayak tatilinden dönen öğrencilerin gittiği en az 12 okulda ise önlemler alındı. En az 2 okulda eğitime ara verilirken, diğerlerinde ise bazı öğrenciler ve görevliler evlerine gönderildi.

İskoçya'da yetkililer, virüsün yayılması durumunda büyük toplantıların yasaklanabileceği uyarısında bulundu.

RAGBİ MAÇI İÇİN İPTAL ÇAĞRISI

İrlandalı yetkililer ise, İrlanda ve İtalya arasında bu hafta sonu Dublin'de oynanacak ragbi maçının iptal edilmesi için çağrıda bulunacaklarını, aksi halde "önemli bir riskin" ortaya çıkabileceğini duyurdu.

Şu ana kadar İngiltere'de sadece 9 kişinin testleri pozitif çıkarken, korana virüsü 'ciddi ve yakın tehdit' ilan edilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal