İngiltere'de Köpeklere Coronavirüs Eğitimi

İngiltere'de köpeklerin, belirtiler kendini göstermeden önce insanlarda coronavirüsü saptayıp saptayamayacağı incelenecek.

16.05.2020-12:01 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-12:00) İngiltere'de Köpeklere Coronavirüs Eğitimi

İngiltere'de köpeklerin, belirtiler kendini göstermeden önce insanlarda coronavirüsü saptayıp saptayamayacağı incelenecek.

İngiltere Sağlık Bakanlığından gelen yazılı açıklamada, özel olarak eğitilecek köpekler, coronavirüse ilişkin yürütülen bir çalışmanın parçası olacağı belirtildi.

Londra Hijyen ve Tropikal Tıp Okulu, Durham Üniversitesi ve Tıbbi Teşhis Köpekleri isimli araştırma merkezinin birlikte yürüteceği çalışmaya, devletin de 500 bin sterlinlik kaynak sağlayacağı kaydedildi.

Araştırmada, kanser, sıtma ve parkinson gibi hastalıkları saptayabilen köpekler, belirtiler ortaya çıkmasa bile koku örneklerinden insanlarda coronavirüs olup olmadığını tespit edebilecek mi sorusunun yanıtı aranacak.

Araştırmanın ilk etabında, Covid-19’a yakalanan ve yakalanmayan insanlardan koku numuneleri alınacak. Ardından 6 köpeğe, numunelerden coronavirüsü saptayabilmeleri için geniş bir eğitim verilecek. Araştırmanın başarılı olunması halinde köpekler, virüse karşı mücadelede yardım edecek.

Konuya ilişkin açıklamada İngiliz Sağlık Bakanı Yardımcısı James Bethell’in, araştırmanın coronavirüsü saptamada hızlı sonuç alma bakımından önemini vurgulayarak, "Kesinlik oranı önemli. Bu yüzden de bu deneme, bize 'Covid köpekleri'nin coronavirüsü güvenilir bir şekilde tespit edip edemeyeceğini ve yayılmasını durdurmada etkili olup olamayacağını söyleyecek" sözlerine de yer verildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal