İngiltere'de Karantina Sona Erdi!

İngiltere’de yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınına karşı yürürlükte bulunan karantina uygulaması sona erdi. Birçok dükkan yeniden faaliyete geçerken, karantinanın ardından 3 aşamalı sisteme geçiş kararı verildi.

03.12.2020-00:09 - (Son Güncelleme: 03.12.2020-03:14) İngiltere'de Karantina Sona Erdi!

İngiltere’de yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını ile mücadele kapsamında uygulanan 1 aylık genel karantina bugün sona erdi. 

Bugün itibari ile restoranlar, kafeler ve mağazalar yeniden faaliyete geçti. Halk, maske ve sosyal mesafe kuralları çerçevesinde 1 ayın sonunda serbest bir şekilde sokağa çıktı. İngiltere genelinde uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından sabah saatleri itibarıyla mağazalar ve spor salonları ile hayati önem taşımayan ürünlerin satıldığı birçok dükkan da yeniden açıldı. Başkent Londra 2. kademe bölge ilan edilirken, belirli kısıtlamalar kapsamında iş yerleri faaliyetlerine devam edebilecek.

İstatistiklere göre Avrupa’nın Covid-19 ile en zor başa çıkan ülkelerinden olan İngiltere’de 1 aylık karantina sürecinde vaka sayıları yüzde 30 azaldı. Gelecek hafta korona virüs aşısının uygulamaya başlanacağı bildirilen İngiltere’de halk yeni bir karantina kararı alınmadan süreci tamamlamayı umuyor.

'3 AŞAMALI SİSTEME GEÇİLDİ'

İngiltere parlamentosunda yapılan oylama ile birlikte bugün sona eren karantinanın ardından 3 aşamalı sisteme geçiş kararı verildi. 291 oyla kabul edilen 3 aşamalı sistem kentlerde yarın itibari ile uygulanmaya başlayacak. 3 aşamalı sistem ile birlikte alınacak önlemler ise şu şekilde:

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal