İngiltere'de İlk Kez Başörtülü Bir Kadın Hâkim Olarak Atandı

İngiltere’de başörtülü Raffia Erşad adındaki bir kadın hâkim oldu. Böylece İngiltere tarihinde ilk defa başörtülü bir kadın hâkimliğe atanmış oldu.

28.05.2020-12:37 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-12:42) İngiltere'de İlk Kez Başörtülü Bir Kadın Hâkim Olarak Atandı

İngiltere’de başörtülü Raffia Erşad adındaki bir kadın hâkim oldu. Böylece İngiltere tarihinde ilk defa başörtülü bir kadın hâkimliğe atanmış oldu.

40 yaşındaki Erşad’ın geçen haftalarda Midlands bölgesine hâkim olarak atandığını bildiren mektubu aldığı kaydedildi. Bu başarının başka insanlara ilham vermesini istediğini kaydeden ve bu alanda bir öncü olmayı umduğunu dile getiren Erşad "Bu noktaya gelmek biraz zaman aldı ama çok memnunum. Bu yalnızca kişisel bir başarı değil, farklı bir geçmişe sahip herkes için büyük bir başarı" sözlerini kullandı.

‘KALIBA SIĞMA KONUSUNDA ENDİŞELENMEYİN’

Ailesinde yalnızca kendisi üniversite okuyan Erşad, bu atamayla birlikte insanların zihnindeki “hâkim görüntüsü” klişesini kırdığını kaydetti ve şöyle devam etti: "Neye benzediğiniz konusunda endişelenmeyin. Kalıba sığma konusunda endişelenmeyin. O kalıbı kırın ve ihtiyacınız olanı elde edin"

17 seneden fazla bir zamandır aile hukuku alanında avukat olarak çalışan 3 çocuk annesi Erşad, söz konusu karardan mutlu olduğunu fakat başka insanların da mutluluğunu paylaşmasından daha çok sevinç duyduğunu dile getirdi. Erşad, "Hem kadınlardan hem erkeklerden çok fazla mail aldım. Aralarında başörtülü oldukları için bırakın hâkim olmayı avukat olmayacağını düşündüklerini söyleyen kadınlar da vardı" sözlerini kullandı.

Saint Mary's Hukuk Dairesi Eş başkanları Vickie Hodges ve Judy Claxton, Erşad’ın tam olarak liyakat esaslı gerçekleştirilen atama kararından memnun olduklarını dile getirdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal