İngiltere’de Covid-19’a Karşı 5 Farklı İlaç Denemesi

İngiltere’de coronavirüse karşı ilaç çalışmaları yürüten araştırmacılar, hastaların yoğun bakım ünitesine girmesini önleyecek ilaç aradıklarını dile getirdi.

01.06.2020-14:22 - (Son Güncelleme: 01.06.2020-14:23) İngiltere’de Covid-19’a Karşı 5 Farklı İlaç Denemesi

Coronavirüsün en çok etkilediği ülkelerden biri olan İngiltere'de Covid-19 üzerinde çalışmalar yürüten bilim insanlarının, 5 yeni ilacın 30 gün süresince hastanelerde test edilmesi için hazırlıklarda bulunduğu ifade edildi.

Bahsi geçen ilaçların test edildiği Coronavirüs Araştırma ve Geliştirmesini Hızlandırma Programı’nda (ACCORD), pek çok bilim insanıyla birlikte, Ulusal Sağlık Servisi’ne (NHS) bağlı Ulusal Sağlık Araştırmaları Enstitüsü’nün (NIHR), İngiltere Araştırma ve Yenilikçilik’in de bulunduğu kaydedildi.

İLK DENEME BÜYÜK ŞEHİRLERDE

Söz konusu ilacın testlerinin ilk olarak ülkenin başkenti Londra olmak üzere Liverpool, Manchester, Leeds, Leicester ve Glasgow’da bulunan büyük hastanelerde yapılacağı ifade edildi.

Coronavirüs Araştırma ve Geliştirmesini Hızlandırma Programı’nın akademi kadrosunda bulunan Profesör Tom Wilkinson, "Hastalığın şiddetini azaltabilecek, süresini kısaltabilecek ve hastaların yoğun bakıma girmesini önleyebilecek bir ilaç arıyoruz" sözlerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal