İngiltere'de Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı Bin 789'a Yükseldi

İngiltere Kabine Ofisi Bakanı Michael Gove, coronavirüs sebebi ile yaşamını yitirenlerin sayısının bin 789'a yükseldiğini ifade etti.

31.03.2020-21:05 - (Son Güncelleme: 31.03.2020-21:02) İngiltere'de Coronavirüsten Ölenlerin Sayısı Bin 789'a Yükseldi

Çin'de patlak veren ve tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüs salgını Avrupa'da her geçen gün etkisini yükseltmeye devam ediyor.

İngiltere Kabine Ofisi Bakanı Michael Gove, yapmış olduğu açıklamada toplam vaka sayısının 25 bin 150 kişi olduğunu ifade ederken, yaşamını yitirenlerin sayısının bin 789'a ulaştığını açıkladı.

Gove, şu anda 8 binin üzerinde solunum cihazının kullanıldığını ancak daha fazlasını ihtiyaç olduğunu söylerken, gelecek hafta binlerce yeni solunu cihazının Ulusal Sağlık Servisi'ne (NHS) teslim edileceğini açıkladı.

Bakan Gove, solunum cihazına yönelik ihtiyaç sebebiyle AB ülkeleri de dahil olmak üzere yurt dışından çok sayıda solunum cihazı satın alındığını ifade ederken, daha hızlı tedavi sağlamak için yeni tedarik kaynakları geliştirdiklerini ifade etti.

İngiltere Tıbbi Direktörü Stephen Powis, "Son birkaç haftadır sosyal temas azalıyor, daha az sosyal temas, virüsün bir kişiden diğerine geçme şansının azalması anlamına gelir. Zamanla bu daha az sayıda insanın pozitif çıkacağı anlamına gelecektir" sözlerine yer verdi.

Powis, yaşamını yitirenlerin sayılarının bir süre daha artacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal