İngiltere Coronavirüs Kısıtlamalarına Yeniden Döndü!

Coronavirüsle başa çıkamayan İngiltere, yeniden tedbirleri sıkılaştırma kararı aldı.

31.07.2020-14:30 - (Son Güncelleme: 31.07.2020-19:50) İngiltere Coronavirüs Kısıtlamalarına Yeniden Döndü!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, vaka sayılarındaki artışın ardından Kuzey İngiltere'de koronavirüs kısıtlamalarına geri dönüleceğini açıkladı. Ayrıca 8 Ağustos'tan itibaren maske takmak zorunlu olacak.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ülkedeki koronavirüs vakalarının ardından alınan yeni kararları, düzenlediği basın toplantısıyla duyurdu.

Koronavirüs vaka sayısının 17 bini aştıgı İngiltere'de ikinci dalga korkusunun hızla yükseldiğini söyleyen Johnson, Kuzey İngiltere'de bazı kısıtlamalara geri dönüleceğini duyurdu.

Sokağa çıkma yasağının uygulanmayacağını söyleyen Johnson, " 8 Ağustos'tan itibaren maske kullanımı zorunlu olacak. Kuralları ihlal edenlere 100 sterlin para cezası kesilecek" dedi.

''Üzgünüm ancak risk alamayız''

İngiltere'deki kısıtlamaların 2 hafta askıya alınacağını ifade eden Johnson, "1 Ağustos'ta İngiltere'de kapalı kalan riskli ortamları yeniden açmayı umuyorduk. Bugün bu değişiklikleri en az iki haftalığına ertelediğimizi üzülerek açıklıyorum. Attığımız adımların birçok insan için gerçek bir darbe olacağını biliyorum. Bunun için gerçekten çok üzgünüm ama riski alamayız." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal