İngiltere'de Coronavirüs Bağışıklık Sertifikası Verilecek

İngiltere’de yeni tip coronavirüse karşı bağışıklığı olanlara sertifika verilecek. Sertifikayı alabilen kişiler işe geri dönebilecek.

22.05.2020-12:47 - (Son Güncelleme: 22.05.2020-12:46) İngiltere'de Coronavirüs Bağışıklık Sertifikası Verilecek

İngiltere’de yeni tip coronavirüse karşı bağışıklığı olanlara sertifika verilecek. Sertifikayı alabilen kişiler işe geri dönebilecek.

İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, İngiltere’de coronavirüs sonrası dönemle ilgili planlarından söz etti.

Bakan, testlerle yeni tip coronavirüs salgınına karşı pozitif antikorları oldukları tespit edilen kişilere verilecek sertifika sistemi üzerinde çalışma yaptıklarını dile getirdi.

SERTİFİKA SİSTEMİ

Hancock, 10 milyon kişiye antikor testi uygulanması için gerekli anlaşmalara varıldığını ve bu testler neticesinde pozitif antikorları olan kişilere verilecek sertifika sistemi geliştirdiklerini açıkladı.

BAĞIŞIKLIĞI OLANLAR İŞ BAŞI YAPACAK

Bakan Hancock, daha önce yeni tip coronavirüs testi, takibi ve semptomları takip edecek bir uygulama üzerinde çalışma yaptıklarını söylemişti.

Sertifika sistemiyle, öncelikli olarak bağışıklığı olan kişilerin işe geri dönmesi amaçlanıyor.

Hancok, "Pozitif antikor testinin etkisini bilmek ve pozitif antikorlara sahip kişilere güvenli bir şekilde yapabileceklerine dair güvence sağlamak için sertifikasyon sistemi geliştiriyoruz" sözlerini kullandı.

Sağlık Bakanı, yeni tip coronavirüse karşı pozitif antikorları olanların bağışıklığa sahip olup olmadıklarının henüz belirsiz olduğunu kaydetti.

İNGİLTERE'DE CORONAVİRÜS BİLANÇOSU

250 binden fazla vakanın tespit edildiği İngiltere’de 36 bini aşkın can kaybı yaşandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal