İngiltere'de Bir İlk! İntihar Bakanlığı Kuruldu!

İngiltere'de dünya tarihinde ilk olan bir olay yaşandı. Başbakan Theresa May, intihar olaylarının engellenmesi için kurulan bakanlığa atama yaptı.

10.10.2018-18:33 - (Son Güncelleme: 10.10.2018-18:24) İngiltere'de Bir İlk! İntihar Bakanlığı Kuruldu!

Dünya Ruh Sağlığı Günü çerçevesinde açıklamalar yapan İngiltere Başbakanı Theresa May, intihar olaylarının engellenmesi için kurulan bakanlığın başına sağlık bakanını atadı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, sağlık bakanı Jackie Doyle-Price'ı intihar olaylarının engellenmesi için açılan bakanlığın ilk bakanı olduğunu ilan etti.

Dünya üstünde bir ilk olabileceği zannedilen uygulama çerçevesinde, İngiltere Sağlık Bakanı Jackie Doyle-Price, son günlerde İngiltere için kara bir leke durumuna gelen intihar olaylarını önlemeye ve insanların ruh sağlıklarını korumalarına destek vermeye uğraşacak.

Öte taraftan May Başbakanlık Ofisi'nden gerçekleştirdiği açıklamada, ‘Samaritans' adlı gönüllük usulüne göre hizmet veren danışmalık kuruluşuna toplumda giderek yükselen "ağır adaletsizlik" karşısında lazım olan hamleleri yapabilmesi için 1.8 milyon sterlin hibe verildiğini söyledi.

45 YAŞ ALTI ERKEKLERDE İNTİHARA KAYNAKLI ÖLÜMLER EN YAYGIN ÖLÜM NEDENİ

‘Ulusal skandal' olarak adlandırılan intihar olaylarına yöenlik verilerin çok endişe verici olduğu açık, İngiltere'de 2010 ile 2017 seneleri arasında intihar eden gençlerin oranında yüzde 67 oranında bir yükseliş yaşandığı fark edilmekte.

Ayrıca bir rapora göre, her sene İngiltere'de ortalama 4 bin 500 insanın intihar kaynaklı sebeplerle öldüğü ve 45 yaş altı erkeklerde intiharın en yaygın ölüm nedeni olduğu bildirildi.

Dünya Ruh Sağlığı Günü sebebi ile verilen resepsiyonda açıklamalar yapan May, "Başbakan olduğum ve Başbakanlık Ofisi'ne adım attığımda ilk işim, halkımız için kanayan bir yara durumuna gelen adaletsizlikle savaşacağıma yemin etmek oldu" dedi.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal